Nyheter v 22.

Tiden bara flyger iväg och snart är vi inne i Juni. Eftersom maj-vädret varit som det varit har vi inte ens kunnat släppa stona på det riktiga sommarbetet ännu, men nu är det iaf nära. 

  
Ja vad händer då på stuteriet?! 

Nice växer och frodas men fölungen väntas inte ännu på drygt en månad så det är bara till att vänta vidare. 

Den 17:e maj var vi med Nobelium på Skaraborgs ponny avels stora vårutställning. Han visade sig riktigt väl och belönades med hela 99 på gångarter!! Poängraden blev 88799=41 p. Han blev BIR och reserv hingst champion! Så roligt!! 

  
Nobelium har även varit i Årekärr och tävlat dressyr. En LB:1 blev det men med dåliga procent tyvärr. Han var rätt spänd eftersom det var hans första utomhustävling för i år (andra någonsin) och dessutom var tävlingen på samma ställe som han tappas på men domaren låg även riktigt lågt så vi strök oss från LA:1. Galoppdelen är fin och sista lägningen var fantastisk men tyvärr är den ju filmad bakifrån. (För två veckor sen fick han 65 % i LB:1 i Borås och vi tycker att mycket i den här ritten var bättre..)

http://youtu.be/yO2ze14LTXI
  
Nästa helg ska Nobelium tävla dressyr i Lerum med sin ponnyryttare Nadja. Det blir hans första start i år med en ”riktig” ponnyryttare och deras första start tillsammans! Dom kommer att starta två LB:1 :or och i den andra igår även Welshsm. Nobelium är nämligen även reggad som WPB. 

Idag har Nobelium hoppat på bock och lämnat sperma för första gången. Allt såg bra ut i microskopet och nu väntar vi på att de första stona ska insemineras. SÅ spännande och vi är så otroligt stolta och glada över er som valt att använda Nobbe till era ston! TACK!