Sommar på Nässlehults stuteri

DSC_2307

Nu har vi fått årets föl. Det blev ett stoföl, precis som vi önskade. Hon är efter Claudius RP 176 u. Nässlehults Nice Design RP 1272. Claudius är tråkigt nog inte längre hingst, men han göra karriär som tävlingsponny istället. Förra veckan vann han Silvercupen i dressyr bland stora hästar i MSVC och detta trots att han även endast är sex år!
Hon har givetvis fyra vita strumpor, och en stjärn och snopp i huvudet. Hon är vårt 7e stoföl, varav alla har haft fyra vita ben och antingen bläs eller stjärn. Hon föddes på Ingrids dopdag, och det var lite svettigt eftersom Nice visade alla tecken på att föla redan natten före dopet. Under övervakning av både webbkamera och Ebba knep hon dock tills dopet var avklarat!
I år var vi inte alls överens om namn, något vi i vanliga fall brukar ha färdigt långt innan fölningen. Efter diverse fb omröstningar och namnförslag heter hon Nässlehults Nova Claudia. Nova eftersom hon föddes 4th of July, och som den klart lysande stjärna hon förhoppningsvis kommer bli! Claudia eftersom Claudius båda döttrar bär det namnet.
Lilla Nova är social och nyfiken och foglig, debuten i grimma och grimskaft i går gick galant!
Nova är anmäld till ASVHs fölmönstring i Svenljunga den 15/8. Sedan är tanken att hon även ska vara med på Skaraborgsponnyavels jubileumsutställning senare i höst.

nf1Nässlehults Nobelium RP 187 tycker att det är spännande med en lillasyster.
Han håller på att tappas för att kunna serva de stoägare som glädjande nog valt att betäcka med honom i år. Vi hoppas på fina Nobbe-barn 2016! Han har blivit duktig på att ”hoppa bock” och nu går det fort att tappa.
Förra veckan var vi iväg och hoppade gräsbana i Alingsås. Eftersom det var debut på gräs så fick det bli 80-90cm. Nobbe var taggad till tusen och verkade tycka att det var väldigt roligt. Det får bli några till vändor så att han är väl förberedd inför 5-års championatet som går på gräsbanan i Vetlanda i september. Han är även anmäld till Augustidressyren på Bollebygds ridklubb.

DSC_2313